Ingrediente: 500 gr ficat, 250 gr cascaval tare, 250 gr branza feta , 3 ardei grasi mari, 1 cutie mare cu ciuperci, 3 oua, 1 fir de praz, nu foarte mare, 300 gr bacon, 1 pachet foi de placinta din comert, cateva linguri de ulei, sare si piper.
Se taie cubulete ficatul [la alegere de pui sau porc].
Taiem rondele grosute prazul, si fasii nu foarte subtiri ardeii.
Se pun la prajit in 3 linguri de ulei legumele...
...si dupa ce a disparut apa, se adauga si cubuletele de ficat si cele de bacon, si se perpelesc. In felul acesta placinta prinde un puternic gust de ficat si bacon. Recomandabil este sa perpeliti separat ficatul, separat legumele si separat baconul,astfel incat gusturile sa nu se amesteca si sa aveti ''surprize'' gustative, dar e mai mult de munca si daca va grabiti, merge si asa. Se prajesc foarte putin, cat sa-si lase apa, la foc foarte puternic amestecand sa nu se lipeasca. Sa nu fie foarte patrunse.
Intr-un bol mare amestecam legumele cu carnea, ouale, cascavalul taiat cubulete de cca 1 cm [daca avem cascaval feliat, nu-l adaugam in amestec], si branza feta sfaramata in bucati nu foarte mici, sarea si piperul dupa gust, dupa care se amesteca.
...pana se omogenizeaza...
Pe 1 foaie de placinta impaturita in 2 si unsa cu ulei, asezam felia de cascaval [daca e cazul, si nu e taiat cubulete in umplutura], apoi adaugam cca 2 linguri mari cu umplutura..Daca folosim un cascaval feliat gras, precum Gouda, sau Edam si nu unul tare, nu mai e nevoie sa ungem foaia cu ulei la interior.
Dupa care impaturim pachetelele si se asezam in tava unsa cu putin ulei.
Turnam putin ulei peste placintele in tava, si le ungem bine cu o pensula.
Se coc pana se rumenesc bine pe ambele parti, la 180 grade, cca 30 de minute, in cuptorul preincalzit, dupa care se servesc calde de preferat, cu un sos de iaurt la alegere.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu