Ingrediente: Aluat 1 ou , 100 gr zahar, 200 gr margarina de buna calitate, 300 gr faina, 1 plic praf de copt, 2-3 pliculete vanilie. Cateva linguri de gem la alegere, dupa gustul fiecaruia, Pentru acoperis 2 albusuri, 75 gr nuca macinata, 130 gr zahar, 1 lingurita faina,
Se framanta un alut din toate ingredientele enumerate mai sus [cele pentru aluat numai], dupa care se formeaza bilute pe care le ''adancim'' cu ajutorul unei lingurite muiate in apa sau ulei .
Punem cate o lingurita de gem sau dulceata la aleger in fecare osulet format.
Separat se bat albusurile pana se obtine o spuma tare, dupa care adaugam putin cate putin zahar, continuand sa mixam pana se obtine o pasta groasa. Adaugam nuca macinata si faina, amestecand de jos in sus, pana se omogenizeaza.
Punem cate o lingurita pe fiecare cosulet, dupa care dam la cuptorul incins la 170 de grade, pana se intareste partea de deasupra, si se rumenesc pe margini.
Se servesc reci. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu