Pentru aceasta reteta avem nevoie de 100 g margarina, 250 g faina, 200 g zahar, 150 ml lapte, praf de copt 1 lingurita, 2 linguri de cacao pentru aluat. Pentru umplutura avem nevoie de 300-350 g gem de piersici sau de caise. Pentru glazura avem nevoie de 4-5 linguri de caisata.. O ceasca mare de cafea dulce pentru insiropat.
Se mixeaza toate ingredientele pentru aluat, se umplu formele pentru briose, tapetate in prealabil cu ulei si faina, dupa care le coace la cutor la 180 de grade, pana se desprind usor de pe mergini.
Umplem briosele cu gemul de caise, cu ajutorul seringii....
...dupa care le muiem rapid in cafeaua indulcita.
Separat amestecam zaharul pudra pentru glazura cu putina caisata, atat cat sa obtinem o pasta de consistenta groasa....
...dupa care ungem briosele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu