Aluat: 200 g ciocolata de menaj, 125 gr margarina, 1 1/2 ceasca de zahar, 1 ceasca lapte condensat, 2 oua mici, 1 1/2 ceasca faina, 1 lingurita cu varf praf de copt
Caramel: 250-300 zahar tos, 2 galbenuse frecate cu cateva lingurite de zahar, 100 g margarina, 100 g lapte condensat
Decor si glazura:100 g ciocolata alba, 1 pumn arahide prajite, nesarate
Se caramelizeaza zaharul, si cand e topit , se adauga mixul format din restul ingredientelor pentru caramel, si se amesteca la foc mic, pana se omogenizeaza. Pentru mai multa siguranta, daca nu ati mai incercat reteta de sos caramel, ar trebui, dupa topirea zaharului, sa folositi metoda bain-marie , ca sa nu se lipeasca.
Se amesteca la foc mic zaharul, margarina, ciocolata de menaj, pana se omogenizeaza, dupa care se adauga oule, laptele condensat si faina cernuta cu praful de copt.
Separat se sparg arahidele si ciocolata alba, inchise intr-o punga, cu ciocanul de snitele.
Se pune in forme de briose aluatul, dupa care se presoara cu arahide si ciocolata alba, dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se desprinde usor aluatul de pe margine.
Dupa ce s-au racit se umplu cu seringa cu crema caramel, cu ajutorul seringii de ornat, pe care o infingm in mijloc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu