Ingrediente: 7-8 portocale, [atat cat sa scoatem 500 ml suc]. 50 gr amidon, 5 linguri zahar, 1 ciocolata alba de menaj, 1 ciocolata neagra de menaj [sau 100 gr ''picaturi '' de ciocolata.
Se taie cacacelele portocalelor, dupa car le scobim cu grija sa nu se strice ''casuta''.
Punem la fiert sucul de portocale, cu 5 linguri de zahar, si putina voaja de portocala rasa, si lasam sa dea in clocot, dupa care adaugam amidonul desfacut in f. putina apa [cca 50 ml]. Cand se intareste tragem deoparte si aruncam inauntru ciocolata alba, cat e inca fierbinte, ca sa se topeasca. Amestecam pana se omogenizeaza.
Dupa ce se raceste bine, amestecam si ciocolata neagra sfaramata bucatele mii cu ciocanul. Se umplu portocalele si se dau la rece. Se pot orna la alegere cu bezele, spuma de ou sau frisca. Pastrati 1 lingura de ciocolata rasa pentru decor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu