vineri, 29 iulie 2016

FONDANTE RETETA ORIGINALA



Ingrediente: 600 gr zahar pudra, 150 gr nuca, 1 lingura margarina de buna calitate, esenta de trandafiri, 1 lingura amidon [cca 10-15 gr].


Se fierb 100 ml apa, incare adaugam amidonul desfacut in 2 linguri de apa in momentul fierberii. Dupa ce se ingroasa, dam deoparte amestecul si lasam la racit.


Separat amestecam 500 gr zahar pudra, esenta de trandafiri dupa gust, nuca macinata , margarina si cateva picaturi de colorant roz[facultativ]. Se adauga cate o lingurita din amestecul de amidon, pana se obtine o pasta groasa de consistenta plastelinei. Sa poata fi modelata cu mana.



Se dormeaza ousoare de marimea oului de prepelita, si se pun deoparte.



Separat amestecam 100 gr zahar pudra cu putin colorant roz si o picatura f mica albastru, si adaugam cate o lingurita de apa, amestecand pana obtinem o pasta fluida, ca o smantana mai slaba.



Se pun ousoarele pe o tava, apoi se toarna deasupra cate o lingurita de glazura, apoi se lasa la uscat, pana se intareste glazura la exterior.



Dupa ce s-au uscat, se prind una cate una si se scufunda in glazura si cu partea de jos, apoi se aseaza pe tava cu partea ''uda'' in sus. Se lasa la uscat dupa care se pot servi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu