Avem nevoie pentru aluat de 2 oua, 400 ml lapte, faina cat cuprinde pentru un aluat de clatite.
Pentru umplutura avem nevoie de 1 cutie de ciuperci, 150 g costita afumata, 100 g smantana, 2 linguri pasta de tomate, 2 linguri ulei, 150 g cascaval moale.
1 fir de praz sau de ceapa verde, ca sa scoatem atele cu care legam boccelutele.
Se coc clatitele dupa metoda obisnuita.
Pentru sos, rumenim in ulei ciupercile scurse, apoi adaugam pe rand costita afumata tocata marunt, smantana, pasta de tomate, putin cimbru si piper negru, [am uitat sa mentionez condimentele], iar in final cascavalul ras.Incepem sa legam boccelutele. Rupem cu mana fasii subtiri din foile de praz.Punem o lingura cu varf de aluat in mijlocul fiecarei boccelute, apoi ii adunam marginile.
Tinem cu o mana bocceluta, apoi cu mana dreapta infasuram firul de praz, atsa, de mai multe ori in jurul clatitei. In final o legam ca in fotografia de mai jos.Punem pe o farfurie boccelutele una langa alta pe masura ce le legam. Daca le servim pe loc, le mai incalzim putin la microunde. Daca sunt pentru musafiri sau pentru o sarbatoare sau masa festiva, punem farfuria in frigider in punga de nylon, apoi le scoatem si le incalzim la cuptorul cu microunde si le servim calde. Pentru o masa festiva putem sa le presuram cu verdeata tocata si cascaval ras.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu