duminică, 26 martie 2017
FURSECURI DE POST CU GEM DE MAR
Pentru aceasta reteta foarte simpla si foarte gustoasa avem nevoie de :400 gr gem de mar de casa, 120 gr margarina [nu tartinabila], 2 linguri de apa, 1 pliculet de maia, 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 1 varf de ac de scortisoara. [1 varf de ac si nu un varf de cutit. Scortisoara, in cantitate foarte foarte mica, intareste gustul de mar, un pic in plus, si se simte doar scortisoara, fara gustul de mar]. Faina cat cuprinde pentru un aluat de piscoturi, tare doar atat cat sa putem forma bilutele cu mana. 1 lingura zahar brun.
Se dizolva maiaua in cele 2 linguri de apa, apoi se varsa peste gem, margarina topita putin, [sau moale la temperatura camerei], si pliculetele de vanilie. Se omogenizeaza apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se formeaza bilute pe care le turtim in tava cu mana si le presuram cu zahar brun. Se coc la 180 de grade, pana devin aurii.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu