Ingrediente; 4-500 gr ciuperci proaspete, 2 cepe potrivite, 1 bucata telina, 1-2 morcov, 1 cartof, 1 cutie cu smantana, pesmeti sau crutoane, 2 linguri de ulei, sare si piper alb...
Se fierb toate legumele in afara de ciuperci.
Separat se prajesc in 2 linguri de ulei, ciupercile taiate cubulete, pana se moaie bine si se evapora apa.
Se mixeaza la blender toate legumele [inclusiv ceapa], si jumatate din ciuperci cu putina zeama de supa, restul se adauga intregi, apoi se mai adauga zeama de la fiert, dupa gust, [cca 1/2 litru] in functie de cat de groasa dorim supa, apoi dregem cu smantana si servim cu piper alb proaspat macina. Se poate praji ceapa tocata odata cu ciupercile, dar reteta este putin mai ''grea'', si nu recomand in zilele de vara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu