PARTEA ALBA: 800 ml lapte, 7-8 linguri cu zahar, 4 oua mari, 2 pumni stafide, 100 gr faina, 1 plic budinca de vanilie
PARTEA CU CACAO:4 oua, 300 gr zahar, 100 gr faina, 80 gr cacao, 1 vanilie, 120 gr margarina, praf de copt
Se fierbe laptele cu zaharul, apoi cand da in fiert se toarna batand cu telul ouale batute cu budinca si cu faina. Se adauga stafidele si se amesteca pana devine ca o coca tare. Se lasa putin deoparte si trecem la partea cu cacao. Se mixeaza totul la rece, apoi se aseaza pe trei randuri cu lingura partea alba fiarta, si se toarna cu polonicul printre randuri partea cu cacao.Se coace la cuptor la 180 grade preincalzit pt 25-30 minute. Se poate lasa moale ca un sufle, sau se poate lasa la cuptor pana se intareste.Se mai intareste si dupa ce se raceste. Chiar si tare, textura este tot una cremoasa. Este bine sa verificati dupa 20 de minute daca va place mai moale pentru ca nu toate cuptoarele ard la fel. Eu cand l-am gatit a doua oara, am schimbat cuptorul de la cel mare cu gaz, la cel mic electric care l-a prajit prea tare in 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu