joi, 28 iulie 2016

Mille-feuille





Crema 1: 500 ml lapte, 125 gr zahar, 60 gr praf de budinca de vanilie, 70 gr unt, 4 galbenusuri
Crema 2: frisca
1 pachet foi aluat foietaj, zahar pudra, scortisoara


Se fierb 400 ml lapte cu zaharul si untul. Cand incepe sa fiarba se toarna batand cu telul restul de lapte amestecate cu amidonul si galbenusurile. Se amesteca la foc mic pana se ingroasa, cu grija sa nu se lipeasca.
Pentru un design deosebit, foile se coc taiate in patrate. Se monteaza patratelele inainte de servire, daca se doreste o prajitura crocanta, sau se pot monta foile intregi si se poate da la frigider, dar isi pierde din fragezime. Se poate orna cu frisca batuta, sau cu albusele de oua batute spuma, peste care presuram zahar pudra , biscuiti sfaramati si putin scortisoara.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu